Infobip drugu godinu zaredom vodeća komunikacijska platforma

Silvio Kutić, izvršni direktor u Infobipu, Foto: 404/Infobip/PR

Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip drugu godinu zaredom imenovana je predvodnikom na CPaaS tržištu (komunikacijska platforma kao usluga) u sklopu ovogodišnjeg izvješća analitičke tvrtke Gartner.

Infobip je, navodi se u priopćenju, priznanje dobio zbog “cjelovitosti svoje vizije i sposobnosti da izvršava zadatke”. Gartnerovo izvješće o deset vodećih trendova u području komunikacijskih usluga za poslovne korisnike za 2024. godinu istaknulo je rast generativne umjetne inteligencije (GenAI).

“Tijekom 2023. godine svjedočili smo usponu generativne umjetne inteligencije kao važnog disruptora koji je utjecao na gotovo sva tehnološka područja”, stoji u izvješću.

Anketa koju je Gartner proveo među glavnim direktorima za informacijske tehnologije (CIO) i tehnološkim rukovoditeljima izdvojila je korisničko iskustvo, bolje marže, rast prihoda, usklađenost poslovanja/smanjenje rizika i rastuću učinkovitost zaposlenika kao vodeće ključne ishode koji se očekuju od ulaganja u digitalnu tehnologiju za poslovne korisnike.

Kao što je Gartner objasnio – kada kupuju komunikacijske usluge, tvrtke prednost daju poslovnim ishodima, kupovnim iskustvima i modelima potrošnje u oblaku. Upravo zato inoviramo na svim razinama kako bismo tvrtkama omogućili digitalnu transformaciju njihovih interakcija s korisnicima. I dok CPaaS tržište nastavlja rasti, Infobip ostaje full-stack višekanalna komunikacijska platforma za svaku platformu”, rekao je Silvio Kutić, izvršni direktor u Infobipu.

Infobip je uložio u vlastiti sustav AI Hub namijenjen potrošačkim iskustvima utemeljenima na umjetnoj inteligenciji koja rješavaju poslovne probleme.

Osim toga, tvrtka je u sklopu inicijative GSMA Open Gateway među prvima na svijetu pokrenula mrežne API-jeve (aplikacijska programska sučelja) koji su usklađeni s CAMARA-om.

INFOBIP d.o.o.

Istarska ulica – Via dell’Istria 157, 52100, Vodnjan, Hrvatska

Poslovni prihodi EUR:
103.763.020,71 (2023)
Broj zaposlenih:
1.401 (2023)

7 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari