INA u 2023. ostvarila neto dobit od 224 milijuna eura

Pixabay.com
Novac, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Društvo INA, d.d. je u 2023. godini ostvarilo neto dobit u iznosu od 224 milijuna eura, priopćili su iz tvrtke nakon Glavne skupštine.

Na skupštini je dioničarima prezentirano godišnje konsolidirano i nekonsolidirano financijsko izvješće s Izvješćem nezavisnog revizora za 2023. godinu, Izvješće o stanju Društva i INA Grupe u prošloj godini i Izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru.

Iz Ine su naveli da će dio neto dobiti, u iznosu od 11 milijuna eura, biti raspodijeljen u zakonske rezerve.

“Dividenda će se isplatiti u iznosu od 240 milijuna eura, što iznosi 24 eura po dionici. Bit će isplaćena iz dijela neto dobiti Društva iz 2023. godine u iznosu od 212 milijuna eura te iz zadržane dobiti iz 2022. godine u iznosu od 27 milijuna eura”, poručili su iz Ine.

Dodali su da će svi dioničari koji na dan 19. lipnja 2024. budu evidentirani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva steći pravo na isplatu dividende do 12. srpnja ove godine.

Na prijedlog dioničara Republike Hrvatske, članovima Nadzornog odbora Damiru Mikuljanu, Branimiru Škurli i Ivi Ivančiću mandati su produženi na daljnjih šest mjeseci.

22 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari