Ina podijelila 60.000 eura u sklopu Zelenog pojasa

Dodjela projektima Zeleni pojas FOTO: Ina/PR

Zbog svih projekata koji su pristizali proteklih 11 godina i zbog uspješne realizacije tih projekata, možemo reći da je Zeleni pojas postao pravi pokret, rekao je Krešimir Katić, direktor marketinških komunikacija Ine, na svečanoj ceremoniji uručivanja nagrada pobjednicima Ininog Zelenog pojasa.

Ove godine nagradu je dobilo 15 novih projekata usmjerenih na zaštitu okoliša, ali je na natječaj pristiglo 158 prijava. Ukupno 60.000 eura bit će dodijeljeno za provedbu odabranih projekata, a dio će biti realiziran uz pomoć Ininog Kluba volontera.

“U žiriju nas je bilo šest, a ove godine nam je primarni kriterij bio proširenje zelenih površina u naseljenim mjestima. Na kraju je svaki član žirija ocjenjivao za sebe i onda smo odabrali 15 projekata koji su skupili najveći broj bodova”, rekla je za Financije.hr Una Radulović Zekić, direktorica Održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša u Ini te članica žirija Zelenog pojasa.

“Teško je reći koji od projekata mi je najdraži jer vodim i službu zaštite od požara pa sam tako sklonija dobrovoljnim vatrogasnim društvima. No zanimljivi su mi i neki drugi projekti kao što je obnova jezera u Žakanju. Volim kad su projekti čišćenja podmorja jer mislim da je to korisno”, dodala je.

Kriteriji za odabir pobjedničkih projekata uključuju proširenje zelenih površina, održivost, revitalizaciju kopnenih i vodenih površina, očuvanje bioraznolikosti, borbu protiv klimatskih promjena te edukaciju. Dodatno, tri projekta dječjih vrtića predstavljena su na Ininom YouTube kanalu gdje je kriterij bio najveći broj pregleda.

Nagradu su dobili: Javna ustanova Park prirode Žumberak, Planinarsko društvo Paklenica, Udruga za zaštitu životinja, prirode i društva Sretno dvorište, Osnovna škola Žakanje, Srednja škola Centar za odgoj i obrazovanje, Zagreb, HGSS Stanica Gospić, LAG Međimurski doli i bregi, Udruga Depaul Hrvatska, Srednja škola Ilok, Udruga Zeleni plan, Osnovna škola Matije Petra Katančića, Valpovo, Dobrovoljno vatrogasno društvo Grabarje, Dječji vrtić Sabunić, Privlaka, Dječji vrtić Tratinčica, Brinje i Dječji vrtić Regoč, Babina Greda, oni su dobili najviše pregleda na YouTubeu.

“Naš projekt je uređenje jezerca u školskom vrtu. Sada smo dobili 5.000 eura, a dodatno smo osigurali još 1.500 eura vlastitih sredstava koja ćemo uložiti u projekt. Sam iskop i ponovna izrada jezera bit će odrađeni pomoću donacija od strane tvrtki koje se bave tim radovima. Svaki euro će nam dobro doći”, rekla je Jasmina Katunić, ravnateljica OŠ Žakanje, za Financije.hr.

14 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari