Ina preuređuje bivše benzinske postaje OMV-a u Sloveniji, kupili 130 maloprodajnih mjesta

pixabay.com
Benzinska crpka, Foto: Pixabay.com

Otvaranjem prvog maloprodajnog mjesta u Sloveniji, na autocesti Podravje, odnosno dionici Gruškovje – Maribor, u sklopu promjene vizualnog identiteta bivših benzinskih postaja OMV-a Slovenija počelo je širenje brenda Ina u toj državi, priopćili su iz hrvatske naftne kompanije.

Novi vizualni identitet planiran je za 27 maloprodajnih mjesta, koja su bili predmetom zajedničke akvizicije Ine i Mol-a, prenosi Hina.

Nakon što su krajem lipnja Mol i Ina preuzeli 130 maloprodajnih mjesta od slovenskog OMV-a, započelo je preuređenje i promjena vizualnog identiteta postaja. Predviđeno trajanje projekta je do kraja travnja 2024. godine, a na nekim lokacijama već se mogu vidjeti postaje s novim vizualnim identitetom, navode iz Ine.

Prvo maloprodajno mjesto u Sloveniji koja je poprimilo Inin vanjski izgled nalazi se na autocesti Podravje (Gruškovje – Maribor), pa će ove zime hrvatski skijaši na povratku sa skijališta prema graničnom prijelazu Macelj imati prepoznatljivo mjesto na kojem mogu dotočiti gorivo. Ina i Mol na preuzetim maloprodajnim mjestima planiraju proširiti i svoj gastronomski koncept Fresh Corner.

Inače, preuzimanjem OMV-a Slovenija zajedno s Molom, Ina je povećala svoj udio sa 7,75 posto, koliko je držala u OMV-u Slovenija, na 33 posto u novoj zajedničkoj kompaniji “MOL & INA d.o.o.”, koja upravlja zajedničkom mrežom od 130 benzinskih postaja u Sloveniji.

Zajedničkim snagama Mol i Ina tako su pozicionirane na drugom mjestu slovenskog tržišta naftnih derivata. Ina će, stoji još u priopćenju, biti prvi izbor kada je u pitanju opskrba naftnim prerađevinama svih maloprodajnih mjesta Mol Grupe u Sloveniji, a širenje na slovensko tržište otvara i nove prilike Rafineriji nafte Rijeka, koja će kao najbliži izvor dodatno povećavati sigurnost opskrbe slovenskog tržišta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari