Hyundai prodaje poslovanje u Rusiji za simboličnu cijenu

Pixabay.com
Hyundai, ilustracija Foto: Pixabay.com

Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai pridružit će se egzodusu multinacionalnih kompanija iz Rusije, prodajom svoje lokalne proizvodnje po simboličnoj cijeni.

Upravni odbor odobrio je planove za prodaju udjela tvrtke u Hyundai Motor Manufacturingu Rus tvrtki Art-Finance za 10.000 rubalja (100 eura).

“Hyundai se dogovara s Art-Financeom o detaljima dogovora. Kako bi podržao vlasnike Hyundai vozila u Rusiji, nastavit ćemo pružati usluge kupcima i nakon prodaje”, kazala je glasnogovornica kompanije, a prenosi Hina.

Art-Finance je podružnica ruskog trgovca automobilima Avilona.

Montažne trake u glavnoj tvornici HMMR-a u Sankt Peterburgu koja je otvorena 2010., miruju od ožujka 2022. godine, točnije od početka rusko-ukrajinskog rata, kao posljedica uskih grla u opskrbi dijelovima.

Hyundai je u toj tvornici ranije proizvodio oko 200.000 automobila godišnje, izvijestili su južnokorejski mediji.

Prema Hyundaijevu priopćenju s burze, prodaja bi trebala biti završena do 28. prosinca, a ugovor uključuje i opciju otkupa.

Odluka uprave Hyundaija uključuje i prodaju zatvorene tvornice General Motorsa u St Petersburgu. Tu tvornicu s godišnjim kapacitetom od 100.000 automobila, Hyundai je preuzeo prije tri godine, ali nikada nije puštena u rad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari