Huawei predviđa rast prihoda od devet posto u 2023.

Pixabay.com
Huawei, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Kineska kompanija Huawei Technologies očekuje da će prijaviti prihod veći od 700 milijardi juana (98,5 milijardi dolara) za 2023. godinu, prema komentarima predsjednika Ken Hua u internoj novogodišnjoj poruci.

Brojka ukazuje na rast prihoda od oko devet posto u odnosu na prethodnu godinu kada su imali prijavljenih 642,3 milijarde juana prihoda, prenosi Reuters.

Ova prognoza je dokaz da se Huawei oporavlja nakon što su 2019. uvedene američke sankcije koje su oštetile neke njegove poslovne planove ograničavanjem pristupa ključnim globalnim tehnologijama kao što su napredni čipovi.

“Hvala našim partnerima što su bili uz nas u nevolji. Također bih želio zahvaliti svakom članu Huawei tima što su prihvatili borbu – što nikada nisu odustali”, rekao je Hu.

“Nakon godina napornog rada, uspjeli smo prebroditi oluju. I sada smo se vratili na pravi put”, dodao je.

U poruci poslanoj osoblju, Hu je kazao da je Huaweijev poslovni segment uređaja, koji uključuje poslovanje s pametnim telefonima, imao bolje rezultate od očekivanog u 2023. godini.

U iznenađujućem potezu u kolovozu, Huawei je lansirao Mate60 seriju pametnih telefona, za koje se vjeruje da ih pokreće domaće razvijeni čip. Mnogi su smatrali da ovo izdanje označava Huaweijev povratak na tržište vrhunskih pametnih telefona nakon godina muke pod američkim sankcijama.

Huaweijeve isporuke pametnih telefona porasle su za 83 posto u listopadu na godišnjoj razini, što je pomoglo ukupnom kineskom tržištu pametnih telefona da poraste za 11 posto u istom razdoblju, prema podacima Counterpointa.

“Naše poslovanje mora udvostručiti svoju predanost razvoju proizvoda koji su najbolji u svojoj klasi i izgradnji vrhunskog brenda”, stoji u pismu. Ipak, Huawei je priznao da se suočava sa značajnim izazovima.

“Geopolitičke i gospodarske neizvjesnosti obiluju, dok tehnološka ograničenja i trgovinske prepreke i dalje utječu na svijet”, istaknuo je Hu.

Kako bi se uhvatio u koštac s tim izazovima, Hu je rekao da će se Huawei usredotočiti na jačanje učinkovitosti svojih poslovnih operacija. To je uključivalo inicijative za “usklađivanje glavnog ureda, pojednostavljenje upravljanja i osiguranje dosljedne politike, dok su potrebne prilagodbe.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari