Hrvatskoj više od 100 milijuna eura putem norveškog financijskog mehanizma

Pixabay.com
Zeleni amonijak na Krku, ilustracija Foto: Pixabay.com

U sklopu provedbe Financijskog mehanizma Europskoga gospodarskog prostora i Norveškoga financijskog mehanizma, Hrvatskoj je stavljeno na raspolaganje više od 100 milijuna eura, rekao je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u Vladi RH Šime Erlić.

Ulaganja se odnose na područje solarne energije, geotermalne energije, obnovljivih izvora energije, energije mora, područja školstva te važan projekt ulaganja u pravosuđu, izjavio je ministar Erlić, prenosi hrt.hr, uoči godišnjeg sastanka o provedbi Norveškoga financijskog mehanizma.

Najavio je i da će se razgovarati i o budućoj financijskoj perspektivi, odnosno ulaganjima nakon 2024. godine.

Uz podršku Norveškog financijskog mehanizma i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU financira se šest programa i više od 100 projekata diljem Hrvatske na područjima od zajedničkoga interesa dviju zemalja.

To se ponajviše odnosi na unaprjeđenje STEM vještina u osnovnoškolskom obrazovanju, istraživanje i razvoj, proizvodnju zelene energije te programe koji se odnose na razvoj civilnoga društva.

Godišnji susret partnera u Norveškom financijskom mehanizmu održava se u u Zadru, a prisustvuje mu i veleposlanik Kraljevine Norveške u Hrvatskoj, Arne Sannes Bjornstad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari