Hrvatski telekom od 1. listopada diže cijene za pet posto

Foto: Andrea Piacquadio/Pexels

Hrvatski telekom (HT) počeo je obavještavati korisnike da će od 1. listopada ove godine početi primjenjivati indeksnu klauzulu, te od tog datuma za pet posto povećati mjesečne naknade fiksnih i mobilnih tarifa, paketa i opcija definiranih njihovim cjenicima.

Riječ je, piše Hina, o mogućnosti prilagođavanja cijena godišnjoj stopi inflacije koju telekomi u Hrvatskoj imaju od ove godine.

“Nastavno na tržišne okolnosti, HT će od 1. listopada početi primjenjivati indeksnu klauzulu u vidu usklađenja cijena usluga sa stopom inflacije. Pritom će usklađenje od pet posto povećanja cijena biti znatno niže od prosječne godišnje stope inflacije u 2022. koja je iznosila je 10,8 posto”, kažu iz HT-a.

Objašnjavaju i da će se povećanje cijena od pet posto primjenjivati isključivo na iznose mjesečnih naknada fiksnih i mobilnih tarifa, paketa i opcija definiranih službenim cjenicima HT-a, dok se na ostale stavke računa poput potrošnje minuta, poruka ili interneta, jednokratne naknade i rate za uređaje klauzula ne primjenjuje, te naknade ostaju neizmijenjene.

Korisnici kojima se to ne sviđa sada više ne mogu bez naknade raskinuti ugovor, jer su tu mogućnost imali početkom godine kada je prvotno najavljeno da bi cijene mogle biti povećane tijekom ove godine.

I druga dva velika telekoma u Hrvatskoj, A1 Hrvatska i Telemach Hrvatska, već su ranije najavili povećanje cijene, ali u većem postotku i s ranijom primjenom nego HT.

Tako je A1 indeksaciju tj. povećanje cijena od 8,5 posto počeo primjenjivati sa 1. srpnjem, dok je Telemach povećanje od 8,3 posto počeo sa 1. kolovozom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari