Hondina vozila pod istragom zbog problema s kočenjem

Pixabay.com
Honda,ilustracija, Foto: Pixabay.com

Američka Nacionalna uprava za sigurnost u prometu (NHTSA) pokrenula je preliminarnu istragu za oko 250.712 vozila Honda Insight i Honda Passport zbog nenamjernog aktiviranja automatskog kočenja u slučaju nužde.

Iz NHTSA-e navode da je Ured za istraživanje nedostataka (ODI) primio 46 pritužbi, uključujući izvješća o tri sudara ili požara i dvije ozljede.

Problem s kočenjem uočen je na hibridnom automobilu Honda Insight, odnosno na modelima tog vozila iz 2019.-2022., i na terencu Honda Passport, prenosi Reuters.

Nenamjerno aktiviranje sustava automatskog kočenja u slučaju nužde može povećati rizik od sudara, rezultirajući ozljedama i materijalnom štetom, prema NHTSA.

Preliminarna procjena, ili prva faza istrage NHTSA-e, uključuje pregled pritužbi potrošača ili servisnih biltena proizvođača, koji sugeriraju da bi mogao postojati sigurnosni nedostatak.

Ovo nije prvi put da se takav problem pojavio na Hondinim vozilima, i prije su se neki korisnici žalila na iznenadno kočenje. Zbog toga je Honda bila pod istragom opozvala neka vozila.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari