BMW, Honda i Ford osnivaju zajedničku tvrtku, pomažu vozačima električnih vozila

Pixabay.com
Električna vozila, ilustracija Foto: Pixabay.com

BMW, Ford i Honda objavili su da će uspostaviti platformu koja će u Sjevernoj Americi povezati autokompanije s energetskim tvrtkama i vozačima električnih vozila i omogućiti upravljanje uslugama punjenja i dijeljenje struje.

Trojka će osnovati zajedničku tvrtku ChargeScape koja će, kako navode, biti od koristi i vozačima električnih vozila i elektroprivredi u SAD-u i Kanadi, budući da će “otključati potpuno novu vrijednost koju električna vozila mogu pružiti električnoj mreži”.

Financijsku korist za vozače električnih vozila donosit će upravljanje uslugama punjenja i dijeljenje energije, objašnjavaju.

“Pouzdanost i održivost električne mreže temelj su budućnosti električnog pogona”, naglasio je Thomas Ruemenapp, potpredsjednik inženjerstva u BMW-ovoj sjevernoameričkoj podružnici, prenosi Hina.

“ChargeScape planira ubrzati proces širenja rješenja za pametno punjenje i komunikaciju vozila s okolinom u cijeloj zemlji, uz paralelnu veću korist za korisnike, potporu stabilnosti mreže i pomoć u maksimizaciji potrošnje obnovljive energije”, dodao je Ruemenapp.

Dogovor još moraju odobriti regulator i očekuje se da će tvrtka početi s radom početkom sljedeće godine, poručili su iz BMW-a, Forda i Honde.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari