HBOR i Županija ličko-senjska potpisali dodatak ugovora o suradnji

HBOR
Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Zagreb Foto: HBOR/PR

Predsjednik Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) Hrvoje Čuvalo i ličko-senjski župan Ernest Petry potpisali su dodatak ugovoru o poslovnoj suradnji između te banke i županije te najavili proširenje programa subvencioniranja kamatnih stopa za poduzetnike.

Dodatkom ugovora maksimalni iznos kredita u okviru programa “Obrtna sredstva” uvećan je sa 140.000 na 200.000 eura, a HBOR će kredite odobravati izravno ili posredstvom partnera.

“HBOR kontinuirano ulaže u Ličko-senjsku županiju i u deset godina podržao je više od 200 projekata s iznosom od 62 milijuna eura”, naveo je Čuvalo.

Župan Petry je naglasio, prenosi Hina, da je cilj takvih inicijativa stvoriti povoljnije financijske uvjete za poduzetnike te potaknuti razvoj poduzetništva kod mladih, žena i početnika.

“Imamo ugovorenu subvenciju kamatne stope za deset poduzetnika za koje je županija preuzela obvezu sufinanciranja kamatne stope u iznosu većem od 30.000 eura. Stoga pozivamo i ostale poduzetnike koji imaju potrebu za korištenjem kredita za obrtna sredstva iz programa HBOR-a da se jave u poslovnicu HBOR-a u Gospiću ili poslovne banke uključene u provedbu ovog programa”, rekao je Petry.

Naglasio je da poduzetnici koji udovoljavaju uvjetima za korištenje kredita iz programa “Poduzetništvo mladih, žena i početnika” mogu koristiti potporu županije za sufinanciranje kamatne stope u polovini iznosa u svim godinama otplate kredita.

Ličko-senjska županija subvencionirat će kamatne stope po tom programu HBOR-a s dva postotna poena te po programu “Obrtna sredstva” s jednim postotnim poenom. Prihvatljivi korisnici kredita su mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva koji ulažu na području županije i imaju sjedište odnosno prebivalište na njezinom području. Po programu “Poduzetništvo mladih, žena i početnika” najniži iznos kreditnih sredstava za koji se subvencionira kamata je 50.000 eura, a najviši 270.000, dok je u okviru programa “Obrtna sredstva” najniži 50.000 eura, a najviši 200.000 eura.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari