HANFA: Društvu OTP Invest odobrenje za osnivanje investicijskog fonda

Freepik.com
HANFA: Suglasnost za novi investicijski fond u Hrvatskoj, Foto: Freepik.com/Ilustracija

Upravno vijeće hrvatske Agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) izdalo je odobrenje OTP invest društvu s ograničenom odgovornošću za upravljanje fondovima, sa sjedištem u Zagrebu, za osnivanje i upravljanje otvorenim investicijskim fondom s javnom ponudom „OTP MULTI EUR 2026 otvoreni investicijski fond s javnom ponudom“, koje obuhvaća odobrenje prospekta i pravila tog fonda, kao i odobrenje na izbor depozitara za taj fond, i to OTP banka dioničko društvo, sa sjedištem u Splitu.

„OTP invest društvu s ograničenom odgovornošću za upravljanje fondovima, sa sjedištem u Zagrebu, odobrava se iznimka za ulaganje do 100 posto neto imovine OTP MULTI EUR 2026 otvoreni investicijski fond s javnom ponudom, u prenosive vrijednosne papire te instrumente tržišta novca, čiji je izdavatelj ili za koje jamči Republika Hrvatska“, navedeno je u rješenju HANFA-e.

Na sjednici je izdano i rješenje kojim  se utvrdilo da je INTERKAPITAL vrijednosni papiri d.o.o., iz Zagreba, otklonilo nezakonitosti i nepravilnosti utvrđene Zapisnikom o neposrednom nadzoru, od 5. prosinca 2023., priopćeno je iz HANFA-e.

„Društvo je otklonilo nezakonitosti i nepravilnosti utvrđene Zapisnikom o neposrednom nadzoru, od 5. prosinca 2023., u segmentu obavljanja poslova depozitara alternativnih investicijskih fondova, a koje su se odnosile na interne akte i procedure, vođenje evidencija te sklopljene Ugovore o obavljanju poslova depozitara“, navedeno je u rješenju kojim se i utvrđuje da je okončan postupak redovnog neposrednog nadzora.

Također, HANFA je utvrdila rješenjem, navodi se u priopćenju, i da je društvo Wiener osiguranje Vienna lnsurance Group d.d., Zagreb, otklonilo nezakonitosti i nepravilnosti čije je otklanjanje naloženo Rješenjem Hrvatske agencije zanadzor financijskih usluga od 19. siječnja 2023. te da se i ovaj postupak neposrednog nadzora okončava.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari