Google ulaže milijardu dolara u izgradnju podatkovnog centra kod Londona

Foto: Christina Morillo/Pexels

Google će uložiti milijardu dolara u izgradnju podatkovnog centra nedaleko od Londona, objavio je američki tehnološki div.

Podatkovni centar, smješten na zemljištu od 33 hektara koje je Google kupio 2020., nalazit će se u gradu Waltham Crossu, oko 24 kilometara sjeverno od središta Londona.

Britanska vlada zalaže se za ulaganja stranih poduzeća kako bi pomogla u financiranju nove infrastrukture, posebice u rastućim industrijama poput tehnologije i umjetne inteligencije.

“Googleovo ulaganje od milijardu dolara dokazuje da je Ujedinjeno Kraljevstvo centar izvrsnosti u tehnologiji i ima ogroman potencijal za rast”, rekao je premijer Rishi Sunak.

Investicija je uslijedila nakon što je Google 2022. godine kupio uredsku zgradu u središtu Londona, u blizini Covent Gardena, kao i još jednu lokaciju u obližnjem King’s Crossu, gdje gradi novi ured i gdje se već nalazi sjedište njegove AI tvrtke DeepMind.

Prije nekoliko tjedana i Microsoft je najavio da će u Veliku Britaniju u iduće tri godine investirati više od tri milijarde dolara, prvenstveno u povećanje kapaciteta svog podatkovnog centra.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari