Google će uložiti 25 milijuna eura da bi Europljane učio o umjetnoj inteligenciji

Foto: Google Deepmind/Pexels

Google će uložiti 25 milijuna eura u sklopu projekta kojim će pomogati Europljanima da koriste umjetnu inteligenciju, najavili su iz te kompanije.

U sklopu projekta otvorene su prijave za socijalna poduzeća i neprofitne organizacije koje bi mogle pomoći da se dopre do onih koji će imati najviše koristi od takve obuke.

Uz to će, piše Reuters, osnovati niz “akademija” kako bi pomogla tvrtkama da koriste umjetnu inteligenciju te je proširila i svoj program besplatnih online tečajeva na 18 jezika.

“Istraživanje pokazuje da bi dobrobiti umjetne inteligencije mogle pogoršati postojeće nejednakosti – posebno u smislu ekonomske sigurnosti i zapošljavanja”, rekao je Adrian Brown, izvršni direktor Centra za javni utjecaj, koji zajedno s Googleom vodi ovu neprofitnu shemu.

“Ovaj novi program pomoći će ljudima diljem Europe da razviju svoje znanje, vještine i samopouzdanje u vezi s umjetnom inteligencijom, osiguravajući da nitko ne bude izostavljen”, dodao je Brown.

Prošlog mjeseca Google je najavio da će uložiti milijardu dolara u izgradnju podatkovnog centra izvan Londona, kako bi zadovoljio rastuću potražnju za internetskim uslugama u regiji.

Podatkovni centar, smješten na lokaciji od 33 hektara koju je Google kupio 2020., bit će smješten u gradu Waltham Crossu, oko 25 kilometara od središta Londona.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari