Fond Prosperus Growth postao većinski vlasnik tvrtke Nord Mobil

Foto: Melike Benli/Pexels

Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth postao je većinski vlasnik domaće tvrtke Nord Mobil za proizvodnju mobilnih kućica, izvijestili su u četvrtak iz tog fonda ne otkrivajući veličinu udjela ni iznos za koji su ga stekli.

Na upit Hine o iznosu te transakcije i postotku vlasništva koje su stekli, kažu samo da su osim njih u preostalom vlasništvu manjinski dioničari.

Tvrtku Nord Mobil opisuju pak kao najvećeg domaćeg proizvođača mobilnih kućica, koje koriste neke od vodećih turističkih kompanija u Hrvatskoj i zemljama šire regije, a od osnivanja 2013. proizveli su ih više od 3.000, većinom za profesionalnu uporabu u turizmu.

Kućice prodaju i u nekoliko europskih zemalja s naglaskom na Austriju gdje ostvaruju 15 posto ukupnih prihoda.

Prihode i druge poslovne pokazatelje Nord Mobila iz fonda Prosperus također ne iznose, a na pitanje o broju zaposlenih kažu da ih je oko sto na dvije lokacije sa 7.500 četvornih metara proizvodnih hala i sjedištem u Samoboru.

Član uprave Prosperus-Investa (društva koje upravlja fondom Prosperus Growth) Joško Miliša je u povodu zatvaranja transakcije poručio da ga “raduje ulaganje u uspješnu i inovativnu kompaniju poput Nord Mobila te da je put rasta put na kojem žele vidjeti Nord Mobil i na kojem kompanija može računati na snažnu potporu Prosperus Growtha”.

Zadovoljan tom investicijom je i direktor Nord Mobila Nikola Nastav, koji kaže da su se za to odlučili jer vjeruju da će im Prosperus Growth dati novi poticaj u poslovanju, razvoju i širenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari