eBayu porasli prihodi i dobit, ali pala vrijednost dionica

Foto: Kampus Production/Pexels

Internetska trgovina eBay u trećem je tromjesečju ove godine ostvarila dobit od 1,3 milijarde dolara, dok su joj prihodi porasli za pet posto i dosegnuli 2,6 milijardi dolara.

Prošle godine u istom su razdoblju zabilježili gubitak od 70 milijuna dolara, a u tekućem kvartalu očekuju između 2,47 i 2,53 milijarde dolara prihoda.

Analitičari Wall Streeta, međutim, prognozirali su prihode od 2,6 milijarde dolara, što je donekle razočaralo ulagače pa su, nakon objave ovog izvješća, dionice eBaya pale za 6,4 posto.

Povećali su, navode u izvještaju, i promet na svojim internetskim stranicama za dva posto, a smanjili su i troškove što najviše pripisuju korištenju umjetne inteligencije.

S druge strane, istaknuli su i izazove s kojima se suočavaju, ponajprije padom potrošnje uslijed inflacije, kao i konkurencijom velikih online prodavača poput Amazona i Walmarta.

“Ostvarili smo još jedno tromjesečje solidnih rezultata i ubrzali tempo inovacija na eBayu”, rekao je Jamie Iannone, glavni izvršni direktor eBaya.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari