eBay ukida 1.000 radnih mjesta i otpušta devet posto svojih zaposlenika

Foto: Anna Shvets/Pexels

eBay ukida 1.000 radnih mjesta te će otpustiti devet posto svojih zaposlenika, objavio je izvršni direktor tvrtke, Jamie Iannone.

Riječ je o djelatnicima s punim radnim vremenom, a CNN navodi kako tvrtka u nadolazećim mjesecima planira smanjiti i ugovore sa svojom “alternativnom radnom snagom”.

Iannone je opravdao ovu odluku “izazovnim makroekonomskim okruženjem” i drugim vanjskim pritiscima.

“Iako napredujemo u odnosu na našu strategiju, ukupni broj zaposlenih i troškovi nadmašili su rast poslovanja. Kako bismo to riješili, provodimo organizacijske promjene koje usklađuju i konsolidiraju određene timove ne bi li poboljšali „end-to-end“ iskustvo i zadovoljili potrebe naših kupaca diljem svijeta,” naveo je izvršni direktor eBaya.

Od svojih je djelatnika u američkim uredima zatražio da u srijedu rade od kuće “kako bi osigurali prostor i privatnost za sastanke na kojima će se odlučivati o otpuštanjima”, nakon čega će o eventualnom otkazu biti obaviješteni preko Zooma.

U pitanju je posljednje u sve dužem nizu otpuštanja u tehnološkoj industriji pa je tako od početka godine čak 11.000 ljudi u 63 tech tvrtke dobilo otkaz.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari