E.ON i MAN širom Europe postavljaju punionice za električne kamione

Pixabay.com
Kamion, Foto: Pixabay.com

Njemačka energetska tvrtka E.ON i proizvođač kamiona i autobusa MAN objavili su da planiraju uspostaviti javnu mrežu za punjenje električnih kamiona širom Europe.

Dvije kompanije planiraju postaviti 400 punionica na 170 lokacija, od kojih će 125 biti u Njemačkoj, a ostale u Austriji, Britaniji, Danskoj, Italiji, Poljskoj, Češkoj i Mađarskoj.

Početak uspostave mreže trebao bi krenuti već u ovoj godini, prenosi Hina, a do kraja 2025. punionice bi trebale biti postavljene na 80 lokacija, u okviru MAN-ove servisne mreže. Pristup će biti omogućen i vozilima drugih proizvođača.

“Ulažemo puno novca u presudni pomak u uspostavi infrastrukture za prijevoz teškim električnim vozilima”, rekao je izvršni direktor E.ON-a Leonhard Birnbaum.

“Gotovo svi glavni proizvođači fokusiraju se trenutačno u razvoju na elektromobilnost, a definitivni pomak iziskuje infrastrukturu za punjenje visokih performansi koja će pokrivati široko područje i ciljat će od samog početka na Europu u cjelini”, dodao je Birnbaum.

Europi će do 2030. trebati oko 50.000 punionica za teška gospodarska vozila i mi ćemo, kao proizvođač električnih kamiona, sudjelovati u tom poslu, rekao je izvršni direktor MAN-a Alexander Vlaskamp.

Prije desetak dana njemačka vlada odvojeno je predstavila inicijativu koja predviđa postavljanje 350 punionica, podsjeća novinska agencija dpa.

8 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari