E.ON Hrvatska akvizirala tvrtke Tomting 2010 i Green Eight

Pixabay.com
Zelena tranzicija, ilustracija, Foto: Pixabay.com

E.ON Hrvatska akvizirala je tvrtke Tomting 2010 i Green Eight u sklopu svog ciklusa investicija kojim želi ubrzati zelenu energetsku tranziciju Hrvatske i Slovenije.

Kako su naveli u priopćenju, akvizicijom zagrebačke tvrtke za energetsku učinkovitost i nadzor projekata Tomting 2010 osigurat će se još brža i kvalitetnija energetska tranzicija kupaca.

E.ON je akvizirao i Green Eight, tvrtku specijaliziranu za instalacije, održavanja i upravljanja fotonaponskih solarnih sustava.

“Ovim akvizicijama smo osnažili svoje kapacitete za solarna rješenja, ali i složenija energetska rješenja poput energana na biomasu ili kogeneracija, te za usluge iz područja energetske učinkovitosti. Svjesni rastućih potreba tržišta, nastavljamo osnaživati naš tim vještinama i sposobnostima kako bismo još brže i kvalitetnije podržavali naše kupce u održivim i učinkovitim energetskim rješenjima prilagođenima njihovim privatnim i poslovnim energetskim potrebama”, izjavio je Andreas Rörig, predsjednik Uprave E.ON Hrvatska.

Green Eight posljednje je dvije godine surađivao s E.ON Hrvatska grupom, a njegovi energetski stručnjaci sada postaju dio te grupe.

“Vrlo sam sretan što je Green Eight postao dio E.ON Hrvatska grupe. Veselim se radu u dinamičnom okruženju s vrhunskim stručnjacima i mogućnosti da se dodatno educiramo radeći na najmodernijim energetskim sustavima”, kazao je direktor tvrtke Ante Brnas.

Zagrebačka inženjerska tvrtka Tomting 2010 posluje već 14 godina, primarno u području implementacije rješenja koja kupcima omogućuju korištenje obnovljivih izvora energije i povećanje energetske učinkovitosti.

“Ponosni smo što Tomting postaje dio E.ON-a, s kojim smo već uspješno surađivali na različitim projektima, a povezivanjem naših znanja imamo mogućnost postići puni potencijal u razvijanju energetskog tržišta u Hrvatskoj”, smatra Tomislav Josipović, direktor Tomtinga.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari