Đuro Đaković ugovorio isporuke vagona vrijednih 23,8 milijuna eura

Pixabay.com
Teretni vlakovi, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila ugovorila je sa švicarskim naručiteljem proizvodnju i isporuku Tagnpps teretnih vagona, u vrijednosti od 23,8 milijuna eura, objavila je ta kompanija.

Isporuka vagona te tvrtke iz sastava Đuro Đaković Grupe planirana je tijekom 2024. godine. Vagoni Tagnpps (95 metara kubnih) su četveroosovinska natkrivena kola namijenjena za prijevoz žitarica.

Vagon je opremljen ručno pokretanim kliznim krovom koji štiti žitarice od vremenskih uvjeta. Istovar se vrši kroz dva ručno upravljana istovarna otvora. Istovarni otvori se mogu otvoriti u nekoliko koraka čime se može dozirati istovar žitarica u podzemna skladišta, ističu iz te tvrtke.

Tim projektom, prenosi Hina, tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. potvrđuje opredjeljenje i strateško usmjerenje prema razvoju i proizvodnji vagona posebne namjene i performansi, uz primjenu proizvodne opreme nove generacije s kojom tvrtka u međuvremenu zaokružuje razvojne i proizvodne procese, navodi se u objavi.

Podsjećamo, Grupacija Đuro Đaković u prvih devet mjeseci je ostvarila dobit, prije oporezivanja, od 4,5 milijuna eura, što je 4,3 milijuna eura više nego u istom razdoblju prošle godine, prema posljednjim dostupnim izvješćima. Ukupni konsolidirani prihodi grupacije iznosili su 77,5 milijuna eura i veći su za 38,7 posto, a ukupni rashodi porasli su za 31,1 posto, na 73,1 milijun eura.

Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su dosegnuli 73,97 milijuna eura. Pritom je na inozemnom tržištu ostvareno je 88,4 posto prihoda od prodaje ili 65,4 milijuna eura.

Prihodi od prodaje na domaćem tržištu ostvareni su u iznosu od 8,6 milijuna eura, što je 11,6 posto prihoda od prodaje.

Na dan 30. rujna ove godine društva Grupacije imaju potpisane ugovore u vrijednosti od 64,1 milijuna eura.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari