Grupacija Đuro Đaković ostvarila dobit od 4,5 milijuna eura

Pixabay.com
Financijsko izvješće, ilustracija Foto: Pixabay.com

Grupacija Đuro Đaković u prvih devet mjeseci je ostvarila dobit, prije oporezivanja, od 4,5 milijuna eura, što je 4,3 milijuna eura više nego u istom razdoblju lani kada je dobit bila 179,4 tisuće eura, pokazuje konsolidirano financijsko izvješće objavljeno u petak.

Ukupni konsolidirani prihodi grupacije iznosili su 77,5 milijuna eura i veći su za 38,7 posto, a ukupni rashodi porasli su za 31,1 posto, na 73,1 milijun eura, prenosi Hina.

Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su dosegnuli 73,97 milijuna eura. Pritom je na inozemnom tržištu ostvareno je 88,4 posto prihoda od prodaje ili 65,4 milijuna eura.

Prihodi od prodaje na domaćem tržištu ostvareni su u iznosu od 8,6 milijuna eura, što je 11,6 posto prihoda od prodaje.

Vezano uz očekivanja u ovoj godini, u izvješću se navodi kako se trenutno glavni procesi koji se događaju u grupaciji Đuro Đaković odnose na tri ključna cilja – nastavak procesa restrukturiranja temeljenom na Programu restrukturiranja koji obuhvaća razdoblje od 2022. do 2025. godine, održavanje pozitivnih novčanih tijekova i osiguravanje financijskog praćenja ugovorenih poslova te uspješno plasiranje novih proizvoda u segmentu transporta, posebice vagona za prijevoz kontejnera.

Na dan 30. rujna ove godine društva Grupacije imaju potpisane ugovore u vrijednosti od 64,1 milijuna eura, stoji u izvješću.

Grupacija je, kako se ističe, ušla u stabilnu fazu poslovanja koja se treba nastaviti s rastom prihoda i profitnih marži.

Na kraju rujna u društvima grupacije Đuro Đaković bilo je zaposleno ukupno 802 radnika.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari