Polugodišnja dobit Grupacije Đuro Đaković 3,69 milijuna eura

pixabay.com
Tlačne posude, ilustracija Foto: Pixabay.com

Ukupni konsolidirani prihodi društava Grupacije Đuro Đaković ostvarenih u prvih šest mjeseci ove godine iznosili su 53,46 milijuna eura, što je za 16 milijuna eura ili 42,9 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine, dok im je konsolidirana dobit iznosila 3,69 milijuna eura, za razliku od prošlogodišnjeg gubitka od 47 tisuća eura.

Poslovni prihodi grupacije, kako prenosi Hina, ostvareni u razdoblju od siječnja do lipnja 2023. godine iznosili su 53,46 milijuna eura te su bili za 16,3 milijuna ili 44 posto veći nego lani, stoji u financijskom izvješću Grupacije Đuro Đaković, objavljenom na Zagrebačkoj burzi. Povećanje poslovnih prihoda odnosi se na isporuke u segmentu “Transporta”, ali i segmentu “Industrije i energetike”, te segmentu “Obrane”.

Segment “Obrane” imao je povećanje prihoda za 74 tisuće eura (povećanje za 5,4 posto), a segment “Industrije i energetike” za 2,9 milijuna eura (povećanje za 105,9 posto). Nadalje, segment “Transporta” imao je povećanje prihoda za 14,8 milijuna eura (povećanje za 50,3 posto), dok segment ostalih djelatnosti ima smanjenje prihoda za 1,4 milijuna eura, navodi se u šestomjesečnom financijskom izvješću.

Iz grupacije ističu i povećanje izvoza, u odnosu na prvo lanjsko polugodište za 16,4 milijuna eura ili za 55,3 posto. Ukupno je ostvareno 46 milijuna eura prihoda od izvoza, navode iz slavonskobrodske kompanije, uz podatak da je udio izvoza u ukupnom poslovnom prihodu bio 86,1 posto.

Po podacima iz izvješća, ukupni konsolidirani rashodi ostvareni u razdoblju od siječnja do kraja lipnja ove godine iznosili su 49,77 milijuna eura i veći su u odnosu na isto razdoblje prethodne godine za 12,3 milijuna eura ili 32,9 posto. Na dan 30. lipnja 2023. društva Grupacije imaju potpisane ugovore u vrijednosti od 63,8 milijuna eura.

Na zadnji dan lipnja u društvima grupacije Đuro Đaković bilo je zaposleno ukupno 786 radnika. Grupacija Đuro Đaković sastoji se od društva Đuro Đaković Grupa d.d. i tri društva: Specijalna vozila d.d., koji proizvodi osnovni borbeni tenk M-84, Strojna obrada d.o.o. za remont osovinskih sklopova za lokomotive i vagone te Energetika i infrastruktura d.o.o., koja opskrbljuje energentima i uslugama tvrtke uglavnom smještene u industrijskoj zoni Đuro Đaković.

Temeljni kapital Đuro Đaković grupe 37,62 milijuna eura i sastoji se od 28.350.832 redovne dionica nominalne vrijednosti 1,33 eura. U vlasničkoj strukturi Đuro Đaković grupe 81,9 posto dionica ima češki DD Aquisition, hrvatska država drži 17,88 posto dionica, a 0,22 posto ostali dioničari.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari