Među investicijskim fondovima i dalje dominiraju dobitnici

pixabay.com
Investicijski fondovi, ilustracija Foto: Pixabay.com

Među investicijskim fondovima, prema podacima Hrportfolio-a, i u utorak su, treći radni dan za redom, dobitnici bili u većini.

Naime, 50 investicijskih fondova ili 63,29 posto bilježilo je dobitke, a 28 ili 35,44 posto gubitke. Pritom je vrijednost jednog fonda ostala nepromijenjena.

Među dioničkim investicijskim fondovima, javlja Hina, i sedmi radni dan za redom, dobitnici su bili u većini. Dvadeset jedan fond je dobio, a pet izgubilo na vrijednosti.

Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,03 posto Generali Victoria i Eurizon HR Equity fondova do 1,33 posto ZB Asia fonda. S druge su se strane gubici kretali u rasponu od minimalnih 0,00 posto HPB Dionički fonda do 0,48 posto A1 fonda.

I kod mješovitih investicijskih fondova uglavnom dobitnici, njih 20, dok su tri izgubila na vrijednosti. Dobici si se kretali u rasponu od 0,01 posto OTP uravnoteženi i InterCapital Income Plus – klasa B fondova do 0,44 posto Raiffeisen Sustainable Mix fonda. Gubitke SU zabilježili Eurizon HR Moderate 30 i Allianz Portfolio fondovi (0,01 posto) te HPB Global fond (0,08 posto).

Među obvezničkim investicijskim fondovima ovaj puta, nakon dva uzastopna dana vladavine dobitnika, uglavnom gubitnici. Naime, devet je fondova izgubilo na vrijednosti, dok je jedini dobitnik s dobitkom od 0,03 posto bio InterCapital Bond – klasa B.

I među kratkoročnim obvezničkim investicijskim fondovima ovaj su puta, nakon dva dana, gubitnici ponovo bili u većini. Naime, 11 je fondova izgubilo dok su ih tri dobila na vrijednosti, pritom je vrijednost OTP start fonda ostala nepromijenjena.

Tako su se gubici kretali u rasponu od minimalnih 0,00 posto HPB Kratkoročni obveznički eurski fonda do 0,04 posto Eurizon HR Short Term Bond i Generali Plus fondova. S druge su strane dobitke zabilježili Allianz Short Term Bond i Eurizon HR Euro Short Term Bond fondovi (0,00 posto) te InterCapital Short Term Bond fond (0,01 posto).

Svih pet posebnih fondova dobilo je na vrijednosti pri čemu su se dobici kretali u rasponu od 0,02 posto Raiffeisen Wealth fonda do 0,35 posto ZB Future 2040 fonda.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari