Država daje u zakup 33 poslovna prostora, prvi mjesec bez plaćanja zakupnine

Dubrovnik, Foto: Zekai Zhu/Pexels

Državne nekretnine raspisale su javni natječaj za zakup 33 poslovna prostora u 11 gradova, s tim da se u Zagrebu u zakup daje 20, a preostali prostori mogu se zakupiti u Iloku, Osijeku, Karlovcu, Matuljima, Rijeci, Puli, Cresu, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku.

Prostori se daju u zakup u viđenom stanju na vrijeme od deset godina uz oslobađanje od plaćanja zakupnine prvih mjesec dana od solemnizacije ugovora.

Po pitanju lokacije su, smatraju u Državnim nekretninama, posebno zanimljiva dva poslovna prostora ponuđena u Zagrebu i Dubrovniku.

U pješačkoj zoni zagrebačke Gajeve ulice u zakup se daje poslovni prostor površine 44 četvorna metra, a početna mu je zakupnina po četvornom metru 25,70 eura odnosno 1.136,45 eura mjesečno.

Početna zakupnina u dubrovačkoj ulici Od Puča 20, paralelnoj sa Stradunom, za površinom manji poslovni prostor od desetak četvornih metara, iznosi 800 eura ili 75,76 eura po četvornom metru.

Poslovni prostor u središtu grada daje se u zakup i u Karlovcu, na Trgu bana Petra Zrinskog 5, a radi se o 80 četvornih metara smještenih nasuprot karlovačkog Korza, koji se daju u zakup s početnom mjesečnom zakupninom od 479,59 eura ili 5,97 eura po četvornom metru.

U Zagrebu su, piše Hina, među poslovnim prostorima od nulte do treće gradske zone ponuđene i dvije garaže te pet garažnih mjesta.

Pregledi poslovnih prostora i garaža započinju od 11. ožujka prema terminima objavljenima u javnom pozivu i traju do 15. ožujka. Najveći prostor od 542 četvorna metra nalazi se u Zagrebu u Mesničkoj 3.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari