Direktor Googlea: AI će sa suludim odgovorima nastaviti još neko vrijeme

Pixabay.com
Google, Foto: Pixabay.com

Posljednjih tjedana Googleov AI model Overviews postao je predmetom sprdnje nakon što je korisniku, koji ga je pitao kako spriječiti curenje sira s pizze, predložio da upotrijebi ljepilo, a drugom preporučio da pojede jedan kamen dnevno.

Takvi sumanuti odgovori zabavljat će nas još neko vrijeme, barem ako je suditi po intervjuu koji je glavni izvršni direktor Googlea Sundar Pichai dao za The Verge.

Istaknuo je da su te, kako ih je nazvao, “halucinacije” inherentna značajka velikih jezičnih modela umjetne inteligencije (LLM), kao i da je riječ o problemu koji još uvijek nije moguće riješiti.

“Još uvijek će biti trenutaka da umjetna inteligencija pogriješi, ali na to ne treba gledati podcjenjivački jer su koristi puno veće”, smatra Pichai.

“Napredujemo li? Da, definitivno smo napredovali kada gledamo podatke o točnosti iz godine u godinu. Svi mi to poboljšavamo, ali problem nije riješen”, pojasnio je.

Google se već ranije našao na meti kritika zbog svoje tražilice, nakon što se veliki broj korisnika požalio da su rezultati njihovih pretraživanja “najobičnije smeće”.

9 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari