Baidu nadmašio očekivanja analitičara zbog povećanih oglasa i AI-ja

Uredi Baidua u Šangaju, Foto: Wikimedia Commons

Najveća kineska internetska tražilica Baidu prijavila je prihod od 31,51 milijardu juana odnosno 4,37 milijardi dolara u prvom tromjesečju ove godine, odnosno jedan posto više nego u prethodna tri mjeseca, javlja Business Times.

Time su nadmašili procjene analitičara od 31,21 milijardu juana, što se pojašnjava oživljavanjem oglašavanja i jačom potražnjom za proizvodima u oblaku zasnovanima na umjetnoj inteligenciji.

“Iako poslujemo u izazovnom okruženju i očekujemo sporiji rast prihoda u bliskoj budućnosti, i dalje smo uvjereni da će nam umjetna inteligencija pomoći da dugoročno održimo rast prihoda i dobiti”, rekao je suosnivač i izvršni direktor Baidua Robin Li.

Naši oglašivači dolaze iz širokog spektra industrija, istakao je Li, a većinu čine mala i srednja poduzeća, što znači da je naš prihod od oglašavanja vrlo osjetljiv na mikrookruženje.

Prošlog mjeseca, tvrtka je objavila kako je njezin AI chatbot Ernie prikupio više od 200 milijuna korisnika, otprilike dvostruko više nego prilikom posljednjeg ažuriranja tvrtke u prosincu.

Baidu je korisnicima počeo naplaćivati ​​59,9 juana mjesečno u studenom 2023., a također nastoji koristiti AI kako bi povećao svoje online pretraživanje i usluge računalstva u oblaku.

U međuvremenu, prihodi na njegovom streaming servisu iQIYI pali su za pet posto na 7,9 milijardi juana.

10 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari