Deutsche Post gradi mrežu stanica za punjenje bioplina

Foto: Pixabay

Logistička grupa Deutsche Post DHL objavila je da u matičnoj Njemačkoj planira uz distribucijske centre izgraditi mrežu stanica za punjenje bioplina.

Grupa će, navodi Hina, kupcima nuditi klimatski neutralan komprimirani prirodni plin (Bio-CNG) koji će nabavljati od nizozemskog OG Clean Fuels.

Bio-CNG se proizvodi iz otpada i ostataka materijala i pri izgaranju ispušta u okoliš onoliko ugljičnog dioksida koliko se iz okoliša apsorbira u njegovoj proizvodnji.

“Isključivim korištenjem Bio-CNG-a iz otpada i ostataka moguć je klimatski neutralan transport”, tvrde u Deutsche Post DHL-u.

Uz kapacitet spremnika od 120 do 180 kilograma, dostavna vozila trebala bi između dva punjenja prijeći od 500 do 700 kilometara.

Grupa je otvorila prvu stanicu za punjenje bioplina već krajem rujna, u centru za dostavu paketa u Grevenu na zapadu Njemačke, a u četvrtak pustili su u rad i stanicu u Osterweddingenu u istočnoj Njemačkoj.

Flota Deutsche Posta trenutno obuhvaća 170 kamiona na plin, a do kraja godine njihov bi se broj trebao više nego udvostručiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari