Deloitte ponovno traži najbrže rastuće tehnološke kompanije srednje Europe

Deloitte, Foto: Wikimedia Commons

Konzultantska kuća Deloitte objavila je godišnji natječaj za 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija srednje Europe, na koje se zainteresirane tvrtke, uključujući i hrvatske, mogu prijaviti do 31. kolovoza.

Tradicionalno regionalno natjecanje Deloitte provodi 25. godinu za redom, s ciljem rangiranja najbrže rastuće kompanije u tehnološkom sektoru, čime tvrtkama pruža i platformu za predstavljanje u tehnološkoj industriji.

Na taj se natječaj za srednju Europu mogu javiti rastuće tehnološke kompanije iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Estonije, Hrvatske, s Kosova te iz Latvije, Litve, Mađarske, Moldavije, Poljske, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije i Srbije, a prvi puta im se ove godine pridružuje i Ukrajina.

Rezultate će objaviti 14. studenoga, dodaju iz hrvatskog ureda Deloittea.

Komentirajući natječaj, partner u Deloitteu Natko Sertić ističe da time dobivaju uvid u stalno rastuće tržište tehnoloških kompanija, kod kojih primjećuju i “nevjerojatan rast” zajedno s inovativnim rješenjima i poduzetničkim duhom.

Rangiranje rastućih tehnoloških kompanija temeljem prijava na natječaj, Deloitte provodi gledajući prosječni rast koji je pojedina kompanija ostvarila u razdoblju od četiri godine, pri čemu napominju da u obzir dolaze sve kompanije koje posluju u industrijama komunikacija, tehnologije zaštite okoliša, fintecha, hardvera, zdravstva, farmaceutike, medija, industrije zabave i softvera.

Za formiranje ljestvice za ovu godinu analizirat će prihode prijavljenih kompanija od 2020. do 2023., a sve kroz četiri kategorije, od kojih je glavna “Fast 50” ili 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija srednje Europe.

Ostale kategorije su “Companies to Watch” ili Kompanije u usponu (mlade tvrtke s brzim rastom koje još ne ispunjavaju kriterije za prijavu na glavno natjecanje i posluju manje od četiri godine) te “Impact Star” ili Zvijezde pozitivnog utjecaja (one koje uspješno povezuju izvrsne proizvode/usluge s pozitivnim učinkom u društvu i poslovanju.

Posebno priznanje “CE Tech Rocketship!” dodijelit će s partnerom Google Cloudom za kompanije s najvećim potencijalom.

15 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari