Q najavio promjene u upravljačkoj strukturi, Hrvoje Gorajščan novi CEO

Hrvoje Gorajščan, Foto: Q/404/PR

Hrvoje Gorajščan novi je glavni izvršni direktor (CEO) jedne od vodećih hrvatskih IT tvrtki Q.

Na tu funkciju, navode u priopćenju, dolazi s pozicije suvlasnika i glavnog tehničkog direktora tvrtke na kojoj je bio posljednjih pet godina.

Dosadašnji članovi upravljačkog tima, Filip Ljubić i Dalibor Jurgec, preuzet će strateške funkcije predsjednika i zamjenika predsjednika tvrtke.

Vedran Tolić i Goran Kovačević, pak, ostaju u management timu i nastavljaju upravljati firmom kao glavni poslovni direktor (CBO) i glavni operativni direktor (COO), što, kako navode, osigurava kontinuitet u vođenju tvrtke.

Spomenute promjene stupaju na snagu 15. travnja ove godine.

“Tvrtka trenutno bilježi odlične rezultate i ima najstabilnije poslovanje od svog osnutka baš zato što našim klijentima sve više postajemo strateški i dugoročni partner koji duboko razumije njihove specifične izazove i potrebe industrije u kojoj posluju. Htjeli smo da nova struktura to i prati te smo pojačali inženjerske i tehničke role na nivou cijele firme pa tako i na samom čelu, a Filipa i Dalibora smo odlučili strateški usmjeriti prema otvaranju novih strateških prilika, coachingu i reportingu gdje su oni i najjači”, naglasio je Gorajščan.

Novi management Q-a: Goran Kovačević, Hrvoje Gorajščan i Vedran Tolić, Foto: Q/404/PR

Promjena u managementu, napominju, dolazi u doba interne stabilnosti i odličnih projekcija za 2024. te je samo nastavak poslovne filozofije koja se bazira na dugoročnoj tehničkoj suradnji s velikim klijentima.

“Q radi gotovo isključivo s velikim svjetskim korporacijama na dugoročnim međunarodnim projektima. Takvi klijenti, isto kao i naši zaposlenici, sve više od nas očekuju snažnu inženjersku firmu s jakom tehničkom osobom na čelu. Zato vođenje operativnog poslovanja s punim povjerenjem prepuštam svom partneru i suvlasniku Hrvoju, koji ima ne samo zavidno tehničko iskustvo, nego i uspješnu dugogodišnju povijest vođenja organizacija te koji je bio ključan za zdrav razvoj Q-a posljednjih godina”, izjavio je Filip Ljubić, novi predsjednik tvrtke.

Podsjetimo, Q je IT tvrtka sa sjedištem u Zagrebu koja razvija kompleksna softverska rješenja za Fortune 500 klijente iz niza industrija – automobilske, farmaceutske, financijske, medijske i druge.

Iza sebe imaju niz međunarodno priznatih nagrada pa su tako svrstani i među 15 najboljih software development tvrtki u svijetu prema ocjeni Clutcha.

Q DOO

Reljkovićeva ulica 4, Zagreb

Poslovni prihodi EUR:
19.101.081,43 (2022)
Broj zaposlenih:
208 (2022)

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari