Rješenja hrvatske IT tvrtke Q koriste milijuni ljudi u Saudijskoj Arabiji

Foto: Q/Promo

Hrvatska IT tvrtka Q proširila je svoje poslovanje na područje Bliskog istoka, preciznije Saudijske Arabije gdje njihova rješenja koristi više od 10 milijuna ljudi, otkrili su u priopćenju.

Tako 70 njihovih stručnjaka trenutno radi na projektima za Saudijsku Arabiju, i to direktno za tvrtke kao što su Takamol Holding, Tamkeen Technologies i nekolicina drugih.

Saudijska Arabija ubrzano se razvija pa je i potencijal tog tržišta doista ogroman. Osim toga, posebnu pozornost posvećuju digitalizaciji, ključnom poglavlju svojeg ambicioznog transformacijskog programa pod nazivom “Vizija 2030”.

Prema aktualnim procjenama, do 2025. godine tamošnje IT tržište dosegnut će vrijednost u iznosu od 27,4 milijarde dolara.

“Sustave koji su razvili naši zaposlenici koristi više od 10 milijuna stanovnika Saudijske Arabije. Riječ je o rješenjima koji imaju strateški značaj za razvoj cijele kraljevine i trenutno su dio nekih od najvećih globalnih projekata”, istaknuo je Filip Ljubić, CEO tvrtke.

Zbog ovih rješenja, navodi se u priopćenju, pojedinci lakše dolaze do radnih dozvola, stručnog usavršavanja i obrazovnih programa, kao i do informacija o prekvalifikaciji i regulativama.

Q je poznata IT tvrtka sa sjedištem u Zagrebu koja za klijente iz niza industrija – automobilske, farmaceutske, financijske, medijske i brojne druge – razvija kompleksna softverska rješenja.

Izrazito su globalno orijentirani pa im 99 posto poslova dolazi od inozemnih naručitelja.

Prema ocjeni Clutcha, vodeće agencije za rangiranje IT kompanija, Q je svrstan među najbolje web development tvrtke na globalnoj razini.

8 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari