Croatia Airlines imat će ove godine izravne letove za Istanbul iz Splita

HINA/ Mario Strmotić
Croatia Airlines konferencija za novinare, Pero Bilas, Alijana Vukšić, Ivana Vladović i Slaven Žabo, Foto: HINA/ Mario Strmotić

Croatia Airlines je u splitskoj zračnoj luci Sveti Jeronim najavio proširenje mreže redovnih međunarodnih letova iz Splita u europska središta, a prvi od njih je izravni let za Istanbul.

Letovi Split – Istanbul odvijat će se triput tjedno i to utorkom, četvrtkom i subotom, u razdoblju od 7. svibnja do sredine listopada ove godine. Putnicima na toj liniji dostupne će biti povratne zrakoplovne karte po cijeni od 179 eura naviše.

Direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo je rekao da su ponovno planirani i sezonski letovi Split – Oslo i Split – Skopje koji su uvedeni lani, kao i sezonski letovi za Amsterdam, Bukurešt, Dublin, Milano i Stockholm koji su uvedeni 2022. godine, prenosi Hina. Tako će zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom ove sezone povezivati Zračnu luku Split s 21 međunarodnim odredištem, odnosno 22 zračne luke.

Riječ je o gradovima Amsterdam, Atena, Beč, Berlin, Bukurešt, Dublin, Düsseldorf, Frankfurt, Istanbul, Kopenhagen, London Gatwick i London Heathrow, Lyon, Milan, München, Oslo, Pariz, Prag, Rim, Skopje, Stockholm i Zürich.

Zamjenik direktora Zračne luke Split Pero Bilas je izjavio kako ta zračna luka na godišnjoj razini surađuje s oko pedeset avioprijevoznika. Među njima je Croatia Airlines koji je strateški gledano najznačajniji poslovni partner, jer nudi najširu mrežu izravnih linija, najveći broj letova te osigurava važnu cjelogodišnju povezanost regije sa svijetom.

“Ove godine očekujemo 47 prijevoznika s 89 destinacija, a godina bi opet trebala završiti s rekordom, jer očekujemo četiri posto putnika više nego u istom razdoblju lani, što je oko 3,6 milijuna”, rekao je Bilas.

Novim zrakoplovnim linijama zadovoljna je i direktorica županijske turističke zajednice Ivana Vladović koja je istaknula da je dobra avionska povezanost jedan od temeljnih uvjeta za ravnomjerni razvoj turizma, naročito u predsezonskom i posezonskom razdoblju.

Direktorica Turističke zajednice Grada Splita Alijana Vukšić smatra da su letovi ne samo poveznica između Splita i ostatka svijeta, već i ključni čimbenik u razvoju turističke ponude Splita i regije.

Zanimljivo je bilo čuti i da će svi putnici na letu za Split od 1. travnja 2024. u zrakoplovima dobivati dalmatinsku marendu u kojoj će se nalaziti bobići, ušećereni bajami, pršut, kapula i krekeri s maslinama.

5 Odgovora

  1. Super za sve ljude koji žive u Splitu i okolici. Istanbul je popularna destinacija, ova vijest će sigirno razveseliti mnoge!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari