Croatia Airlines u prošloj godini ostvario rast prihoda od 20 posto

Pixabay.com
Avion Croatia Airlines-a, Foto: Pixabay.com

Croatia Airlines u prošloj je godini ostvario neto dobit od 2,3 milijuna eura, nakon što je u 2022. imao gubitak od 18,2 milijuna eura.

To su u poslovnom izvješću kompanije objasnili pozitivnim tržišnim trendovima i rastom prihoda te nižim cijenama goriva.

Croatia Airlines nastavio je s povećanjem frekvencija i uvođenjem novih ruta što je dovelo do rasta u broju letova za 11 posto, a prevezenih putnika za 19 posto u odnosu 2022. godinu.

Po iznesenim podacima, lani su ostvarili operativnu dobit u visini od 4,1 milijuna eura, dok su prihodi iz poslovanja iznosili 252,4 milijuna eura, što je u odnosu na godinu ranije rast za 20 posto.

Putnički prihodi viši su za 24 posto te su u 2023. godini iznosili 208,8 milijuna eura, piše Hina. Troškovi poslovanja, pak, rasli su za 11 posto, na 248,3 milijuna eura.

“Povećanje troškova ostvareno je u svim kategorijama osim na troškovima amortizacije te troškovima letenja. Najveće povećanje ostvareno je na troškovima održavanja za 37 posto, gdje uz povećanje naleta i starosti flote dolazi i do većih cijena usluga i materijala za održavanje zrakoplova”, napominje se u izvješću.

Zrakoplovima Croatia Airlinesa lani je prevezeno ukupno 1.733.529 putnika, što je 19 posto više nego godinu ranije.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari