Croatia Airlines uvodi vodeće softversko rješenje u održavanju zrakoplova

Foto: Pixabay.com

Croatia Airlines (CA) i Swiss Aviation Software potpisali su sporazum o strateškom partnerstvu u sklopu kojeg će se u poslovanje nacionalnog avioprijevoznika implementirati softversko rješenje AMOS Airline/MRO Edition.

Iz Croatia Airlinesa objašnjavaju da je AMOS Airline/MRO Edition sveobuhvatno softversko rješenje za optimizaciju i pojednostavljenje održavanja i inženjeringa zrakoplovne kompanije.

Agencija Hina piše kako je AMOS globalno prepoznat kao vodeće rješenje u održavanju zrakoplova. Vrhunske funkcionalnosti osnažit će Croatia Airlines u učinkovitijem upravljanju procesima održavanja, inženjeringa i logistike flote, smanjujući vrijeme prekida rada i povećavajući raspoloživost zrakoplova, objašnjavaju iz hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika.

Softverski paket AMOS pružit će Croatia Airlinesu sveobuhvatnu funkcionalnost i podržati stratešku obnovu flote u novu flotu A220 do 2026. godine, nudeći napredne mogućnosti za postupno uvođenje i povlačenje zrakoplova iz poslovanja.

Uz to, korisničko sučelje sustava i intuitivni način rada poboljšat će produktivnost i suradnju među timovima za održavanje i inženjering Croatia Airlinesa.

“Kako Croatia Airlines već koristi AVIATAR, neovisnu i otvorenu digitalnu platformu Lufthanse Technik za zrakoplovnu industriju, uskoro će imati koristi od integracije tih dvaju sustava u sklopu novog ekosustava Digital Tech Ops”, navodi se u priopćenju.

“Nakon razmatranja mnogih opcija, donesena je strateška odluka da se AMOS koristi kao naša glavna platforma za podršku Part-CAMO, Part-145, logistici i financijama, kao i potrebama trećih strana. AMOS je odabran kao naša buduća platforma zbog kompatibilnosti i široke upotrebe u industriji, snažne usmjerenosti na korisnika, jednostavne tranzicije i integracije, regulatornog okvira (EASA), smanjenja troškova i povećanja učinkovitosti”, izjavio je predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić.

Početak implementacije AMOS-a u Croatia Airlinesu očekuje se u narednim tjednima. Projekt će uključivati ​​blisku suradnju stručnih timova Croatia Airlinesa i tvrtke Swiss-AS kako bi se osigurao nesmetan prijelaz na novi sustav.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari