Croatia Airlines predstavio sezonske linije do Skoplja i Osla

Foto: Pixabay.com

Hrvatsku ove ljetne sezone očekuju rekordi po broju turista s obzirom da je postala članica Schengenskog sporazuma, ocjenjuje HRT u prilogu predstavljanja dviju novih sezonskih linija Croatia Airlinesa iz Splita za Skoplje i Oslo.

Hrvatska će u ta dva grada do sredine listopada letjeti zrakoplovima Airbus za Oslo i Dash 8Q400 za Skoplje.

Prvi let na novoj novoj sezonskoj liniji Split-Skoplje obavljen je u petak, dok su na letu za Oslo bila 82 putnika, te je u ponedjeljak ujutro bilo rezervirano 89 sjedala na povratnom letu.

“Broj putnika na toj liniji pokazuje interes gostiju sa skandinavskog tržišta za dolazak u Split”, rekla je Marija Pavić iz Croatia Airlinesa, a prenosi HRT.

Direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić ocijenila je da je skandinavsko tržište među pet najvažnijih tržišta za Hrvatsku, s platežno sposobnim gostima koji se duže zadržavaju na destinacijama i dolaze nekoliko puta godišnje.

Maja Franetović iz Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije rekla je kako uvođenje dviju novih linija dokazuje kako se turizam u Dalmaciji potpuno oporavio od pandemije.

HRT je objavio da se tijekom vikenda u splitsku zračnu luku očekuje između 25.000 i 28.000 putnika.

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari