Coinbase u prvom tromjesečju imao 1,6 milijardi dolara prihoda

Pixabay.com
Kriptovaluta, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Najveća američka kriptomjenjačnica Coinbase objavila je poslovne rezultate za prvo tromjesečje ove godine koji pokazuju kako su im prihodi tvrtke porasli na 1,6 milijardi dolara.

Rast je, ističu analitičari, posljedica oživljavanja trgovanja digitalnim valutama, preciznije zbog pokretanja niza novih bitcoin ETF-ova u siječnju.

Ti su ETF-ovi, pojašnjava portal Yahoo! Finance, privukli puno novog novca, dopuštajući ulagačima da investiraju u bitcoin čak i ako ga sami ne posjeduju.

Prihod Coinbasea u prva tri mjeseca lani je iznosio 772 milijuna dolara, dok je profit od transakcija porastao s 374 milijuna prije godinu dana na 1,1 milijardu dolara u prva tri mjeseca 2024.

U usporedbi s posljednjim kvartalom lani, prihod od transakcija je udvostručen.

Objavili su također i prihode od netrgovačkih pretplata i usluga koji su iznosili 511 milijuna dolara, 41 posto više na godišnjoj razini.

To uključuje veće naknade za čuvanje koje su im donijele 32,3 milijuna dolara. U pitanju je rast od čak 90 posto u usporedbi s prošlom godinom, dijelom zahvaljujući partnerstvu s osam novopokrenutih bitcoin ETF-ova.

Globalna trgovina kriptovalutama dosegla je najvišu razinu od 2021., povećavši se za 68 posto u odnosu na 2023., prema pružatelju podataka CoinMarketCapu.

Vrijednost bitcoina također je porasla tijekom prvog tromjesečja, dosegnuvši novi rekord od 73.750 dolara.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari