Coca-Cola pod istragom njemačkog regulatora zbog sumnje u nepoštene trgovačke prakse

Foto: Pixabay.com

Njemački regulator izvijestio je u utorak da je otvorio istragu protiv Coca-Cola Europacific Partners Deutschlanda zbog sumnje da cjenovnom politikom suzbija konkurenciju u Njemačkoj i na susjednim tržištima.

“Postoje naznake da Coca-Cola možda ograničava mogućnosti drugih kompanija za konkurenciju strukturiranjem uvjeta za njemačke trgovce hranom, posebno strukturiranjem popusta”, rekao je predsjednik ureda kartela Bundeskartellamt Andreas Mundt u priopćenju čije najvažnije dijelove prenosi Hina.

Regulator će prvo ispitati dominira li Coca-Cola tržištem gaziranih bezalkoholnih pića, budući da dominantne kompanije podliježu posebnim propisima o tržišnom natjecanju.

Istražit će i nudi li Coca-Colina struktura popusta poticaje trgovcima hranom da kupuju, plasiraju na istaknutom mjestu ili oglašavaju čitavu paletu njezinih proizvoda, uključujući Fantu i Sprite, a ne samo kola napitke.

Ti uvjeti možda u konačnici suzbijaju konkurenciju, ograničavajući mogućnosti drugih proizvođača da se natječu s Coca-Colom i na susjednim tržištima, stoji u priopćenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari