Coca-Cola obilježila 55 godina poslovanja u Hrvatskoj i predstavila izvješće o održivom poslovanju

Ministar Filipović na obilježavanju 55. godišnjice Coca-Cole, Foto: Promo

Coca-Cola je u četvrtak svečano obilježila 55 godina poslovanja u Hrvatskoj i 20 godina nefinancijskog izvješćivanja te predstavila rezultate sedmog izvješća o održivom poslovanju.

Svečanom obilježavanju pred više od 250 uzvanika nazočio je i ministar gospodarstva Davor Filipović, koji je ujedno bio i izaslanik predsjednika Vlade.

“Coca-Coli i svim njezinim zaposlenicima čestitam uspješne godine poslovanja sa željom da tako nastavite i u godinama koje su ispred vas. Ono što posebno treba istaknuti jest priča o održivosti. Prije 20 godina Coca-Cola je izdala prvi izvještaj o socijalnome poslovanju. Došao sam do informacije da to nije bio samo prvi izvještaj u ovom dijelu Europe, nego općenito u cijelom sustavu Coca-Cole, što jasno pokazuje da se radi o jednom liderskom potezu“, kazao je Filipović.

Coca-Cola HBC Hrvatska dio je Skupine Coca-Cola HBC, jednog od najvećih svjetskih punioničara i partnera tvrtke The Coca-Cola Company.

Obilježavanje 55. godišnjice Coca-Cola Hrvatske, Foto: Promo

“Našom prisutnošću na hrvatskom tržištu zajednički smo prolazili kroz razdoblja prosperiteta, ali i ona izazovna, ostajući pritom predani našim kupcima i ulozi u hrvatskoj poslovnoj zajednici. Svi zajedno, kao tim, trudili smo se razviti tvrtku koja će biti sinonim predanosti održavanju najviših standarda primjenom najboljih svjetskih praksi. Od samih početaka, Hrvatska je imala veliki utjecaj na poslovanje Skupine Coca-Cola HBC”, izjavio je povodom obljetnice Zoran Bogdanović, glavni izvršni direktor Coca-Cole HBC.

Izvješće o održivome poslovanju pokazalo je da je Coca-Cola smanjila potrošnju vode po litri proizvedenoga napitka za 13 posto od 2010. godine. Smanjila je i ispuštanja ugljikova dioksida po litri proizvedenog pića za 29 posto u odnosu na 2017. godinu.

Svu električnu energiju nabavlja iz čistih i obnovljivih izvora, a sva potrošačka ambalaža može se reciklirati.

Posebni značaj pridaje osiguranju jednakih mogućnosti i potpunoj ravnopravnosti svih zaposlenika, a s 48 posto žena na rukovodećim položajima tvrtka je već nadomak cilju od 50 posto do 2025. godine.

Ukupna vrijednost izravnoga i neizravnoga doprinosa Coca-Cole u obliku plaća, poreza i dobiti iznosi 289 milijuna eura što je 0,5 posto ukupnoga BDP-a Republike Hrvatske, rečeno je na obilježavanju godišnjice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari