Cijene nafte najniže u više od tri mjeseca

pixabay.com
Naftna platforma, Foto: Pixabay.com

Cijene nafte i dalje se smanjuju i dosegle su svoje najniže razine u više od tri mjeseca u prethodnoj sesiji, pritisnute zabrinutošću oko pada potražnje u najvećim svjetskim potrošačima nafte, Sjedinjenim američkim državama i Kini.

Fjučersi nafte Brent porasli su za 15 centi, te iznose 81,76 dolara po barelu, dok su terminske cijene sirove nafte u SAD-u niže za dva centa te iznose 77,35 dolara po barelu. Obje su, tijekom trgovanja u utorak, dosegla najnižu razinu od 24. srpnja.

“Tržište je očito manje zabrinuto zbog mogućnosti poremećaja opskrbe na Bliskom istoku i umjesto toga fokusirano je na popuštanje ravnoteže”, rekli su Warren Patterson i Ewa Manthey, analitičari iz banke ING, u bilješci klijentima, govoreći o popuštanju u tijesni uvjeti opskrbe uljem, objavio je Reuters.

Zalihe sirove nafte u SAD-u porasle su prošlog tjedna za gotovo 12 milijuna barela, rekli su tržišni izvori kasno u utorak, pozivajući se na podatke Američkog instituta za naftu.

Američka uprava za energetske informacije (EIA) odgodit će objavu tjednih podataka o inventaru do tjedna koji počinje 13. studenog.

Proizvodnja sirove nafte u Sjedinjenim Državama ove će godine porasti nešto manje nego što se prethodno očekivalo, dok će potražnja pasti, objavila je EIA u utorak.

EIA sada očekuje da će ukupna potrošnja nafte u zemlji ove godine pasti za 300.000 barela po danu, poništavajući svoju raniju prognozu povećanja od 100.000 barela po danu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari