Cijene dionica blago porasle na Wall Streetu i pale na azijskim burzama

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f5/Photos_NewYork1_032.jpg
Wall Street, New York, SAD, Foto: Wikimedia Commons

Na Wall Streetu su u utorak S&P 500 i Dow Jones blago porasli, no trgovalo se oprezno jer nije bilo novih vijesti koje bi mogle potaknuti tržište.

Dow Jones je porastao 0,08 posto, na 38.884 boda, a S&P 500 0,13 posto, na 5.187 bodova. Nasdaq indeks pao je, pak, 0,10 posto, na 16.332 boda.

Nakon tri dana znatnog rasta indeksa, jučer se na najvećoj svjetskoj burzi trgovalo oprezno.

Podršku tržištu i dalje pruža nada ulagača da će američka središnja banka početi smanjivati kamatne stope u rujnu, nakon što su podaci, objavljeni prošloga petka, pokazali da se tržište rada “hladi”, što bi moglo značiti da bi idućih mjeseci inflacija mogla popustiti.

Ulagače u tom uvjerenju, ističe Hina, nije pokolebao ni predsjednik ogranka Feda u Minneapolisu Neel Kashkari, koji je istaknuo da bi zbog povišene inflacije i snažnog tržišta nekretnina Fed mogao zadržati kamate na sadašnjim razinama i u ostatku godine.

Također, podršku tržištu pružaju i kvartalni poslovni rezultati kompanija. Dosad ih je više od 400 iz sastava S&P 500 indeksa izvijestilo o rezultatima, pri čemu je oko 77 posto nadmašilo očekivanja po pitanju zarade.

Na većini azijskih burzi u srijedu su cijene dionica pale jer nema novih vijesti koje bi podržale tržište.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je u sedam sati u minusu 0,3 posto.

Pritom je japanski Nikkei indeks manji za 1,4 posto, dok su cijene dionica u Australiji, Šangaju i Hong Kongu pale između 0,1 i 0,4 posto. U Južnoj Koreji su, pak, blago porasle.

U fokusu ulagača su kvartalni poslovni rezultati najvećih kompanija iz regije, dok drugih značajnijih gospodarskih vijesti nema.

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari