Britanski proizvodni sektor pokazuje prve naznake oporavka

Foto: Alex Pham/Pexels

Britanski proizvodni sektor izvijestio je o prvim naznakama bolje poslovne klime, nakon neizvjesnosti u globalnom gospodarstvu i domaćih političkih previranja zadnjih nekoliko godina.

Trgovačka grupa Make UK objavila je istraživanje koje pokazuje da su prvi puta u zadnje četiri godine izvozne narudžbe premašile domaće, što sugerira da kompanije posluju na brže rastućim ili novim tržištima, za razliku od “anemičnog” britanskog.

Hina piše, pozivajući se na rezultate ankete provedene u više od 300 kompanija, da se konačno mogu očekivati i nova zapošljavanja.

“Nakon gospodarskih i političkih šokova u posljednjih nekoliko godina proizvođači pokazuju neke naznake vraćanja stabilnosti”, rekao je Fhaheen Khan iz Make UK.

Richard Austin iz revizorske i savjetodavne kuće BDO-a, koja je pomagala u istraživanju, rekao je kako proizvođači već neko vrijeme pozivaju vladu da pruži ciljanu potporu ne bi li pomogla u poticanju rasta i ulaganja te se “čini da je postignut napredak”.

“Tvrtke godinu završavaju na relativno stabilnim temeljima s izvjesnom sigurnošću, barem kada su u pitanju porezi, da će imati potporu za dugoročna ulaganja u Ujedinjenom Kraljevstvu. Sada se nadamo da će sektor moći preuzeti štafetu i pokrenuti rast”, dodao je.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari