Britanija pretvara ormare s instalacijama u punionice za električne automobile

freepik.com
Punjač električnog vozila, ilustracija, Foto: Freepik.com/frimufilms

Britanska telekomunikacijska grupa BT planira u ulične „ormare“ s kablovima ugraditi opremu za punjenje električnih vozila u pilot projektu koji bi mogao udariti temelje mreži sa 60.000 novih lokacija za punjenje.

Prva punionica bit će instalirana u u škotskom East Lothianu, izvijestio je BT, dodavši da će u idućim mjesecima testirati tu opciju i na drugim lokacijama u Britaniji.

Istraživanje je pokazalo da nestašica punjača na britanskim cestama odvraća određen broj građana od kupnje električnog vozila, navodi britanski telekom, izdvojivši podatak da bi ga 38 posto ispitanika po anketi već bilo kupilo da nisu očekivali probleme s punjenjem.

Britanija je, kako prenosi Hina, krajem prosinca imala 53.906 punionica za električna vozila. Vlada želi do kraja desetljeća povećati tu brojku na 300.000.

„Naše novo rješenje za punjenje veliki je korak u izvođenju punktova na cestu”, ustvrdio je izvršni direktor BT-ove podružnice Etc Tom Guy.

BT će utičnicu za punjenje dodati priključcima za širokopojasne usluge, naglašavajući da neće morati graditi novi priključak za struju.

Punionice se mogu instalirati u kutije koje se koriste za bakrene kablove ili će uskoro biti „umirovljene“, ovisno o raspoloživom prostoru i naponu, dodaju iz BT-a.

4 Odgovora

  1. Vrlo dobra ideja za korištenje već postojećih resursa u svrhu poboljšanja infrastrukture za električna vozila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari