Bitcoin nezaustavljivo raste, u novom tjednu premašio vrijednost od 64.000 dolara

Kriptovalute, Foto: Worldspectrum/Pexels

Bitcoin je u ponedjeljak dosegnuo najvišu razinu u dvije godine, premašivši 64.000 dolara. Na početku trgovanja tako je njegova vrijednost iznosila 64.285 dolara, što je najviše od kraja 2021. godine, ujedno i dva posto više u odnosu na posljednju sesiju.

Bitcoin se približava i svojoj rekordnoj vrijednosti od 68.999 dolara zabilježenoj u studenom 2021. godine.

Najveća kriptovaluta po tržišnoj vrijednosti ove je godine porasla za 50 posto, prenosi Reuters, a najviši rast dogodio se u posljednjih nekoliko tjedana nakon što je porastao obujam trgovanja bitcoin fondovima koji kotiraju na američkoj burzi.

Spot fondovi kojima se trguje na burzi odobreni su u Sjedinjenim Državama početkom 2024., a njihovo lansiranje otvorilo je put novim velikim ulagačima i pokrenulo zamah koji analitičari uspoređuju s rekordnom 2021. godinom.

I slabiji bitcoinov konkurent ether je u ovoj godini porastao za 50 posto te je s vrijednošću od 3.490 dolara u ponedjeljak bio tek malo niži od dvogodišnjih maksimuma dosegnutih prošloga tjedna.

2 Odgovora

  1. Sjećam se 2010.god kad sam prvi put čula za Bitcoin i kad sam imala mogućnost da za manje od 50€ kupim BTC. 14 godina poslije imam ptsp, preznojavam se noćima a na takvim greškama se nikako ne uči. E živote…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari