Autoprijevoznička tvrtka XPO kupila imovinu Yellow Corpa za 870 milijuna dolara

pixabay.com
Kamioni, ilustracija; foto: Pixabay.com

Autoprijevoznička tvrtka XPO Inc pobijedila je na aukciji za kupnju 28 uslužnih centara Yellow Corpa, a dala je ponudu od 870 milijuna dolara. Yellow Corp, gotovo 100 godina stara tvrtka, je u stečaju.

Dionice XPO-a pale su za 3,8 posto u jutarnjem trgovanju zbog slabosti na širim tržištima, prenosi Reuters.

Yellow, ranije poznat kao YRC, podnio je zahtjev za zaštitu od stečaja u kolovozu nakon što je za svoju propast okrivio sindikat International Brotherhood of Teamsters.

Tvrtka je bila jedan od najvećih američkih prijevoznika i posjedovala je oko 12.000 kamiona i 35.000 prikolica, a među onima koji su koristili njene usluge bili su Walmart i Home Depot.

XPO očekuje da će ugovor, koji podliježe sudskom odobrenju, dodati osnovnoj dobiti tvrtke u 2024. i prilagođenoj dobiti po dionici od kontinuiranog poslovanja od 2025. godine.

Ovaj dogovor će biti “značajan za područja gdje je XPO prethodno bio ograničen kapacitetom, što je put prema ciljevima tvrtke za 2027. godinu”, rekao je Jonathan Chappell, analitičar u Evercore ISI.

Tvrtka je također sklopila ugovor o kreditu od 870 milijuna dolara koji bi mogla iskoristiti za financiranje posla za koji je rekla da će pomoći u optimizaciji ruta za prijevoz u Sjevernoj Americi.

Uspješna ponuda XPO-a bila je dio aukcije pod nadzorom suda na kojoj je od gotovo dvadesetak tvrtki, uključujući Estes Express Lines i Knight-Swift Transportation Holdings, dobila prava na kupnju Yellowove imovine za 1,88 milijardi dolara.

Američki stečajni sud u Delawareu održat će ročište 12. prosinca kako bi odobrio ponude.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari