Austrijske tehnološke tvrtke: Rimčev sustav ključan za zelenu tranziciju (VIDEO)

Rimac PR
Rimac Nevera, Foto: Rimac/PR

Novi energetski pothvat Rimac Grupe u završnoj je fazi. Za inovativni baterijski sustav za pohranu energije zainteresirane su mnoge europske energetske kompanije koje teže održivom razvoju.

Tvrtku su tako posjetili i predstavnici austrijskih tehnoloških kompanija koje hrvatsku inovaciju smatraju ključnom u zelenoj tranziciji Europe.

Novi Rimčev baterijski sustav za pohranu viška energije iz solara i vjetroelektrana u fazi je certificiranja, prenosi hrt.hr. Ta tehnologija jamči povoljnije i učinkovitije baterije za koje u svijetu postoji golema potražnja.

“Ove godine krećemo u pilot-projekt s hrvatskom kompanijom, prve baterije će biti instalirane upravo u Hrvatskoj, no mi se želimo proširiti na cijelu Europu i da taj naš Sinestack bude izvozni proizvod”, rekla je Karla Janeš Mesarić, iz divizije Rimac Energy.

Održivim rješenjima koja smanjuju emisiju stakleničkih plinova, teže sve europske zemlje – potvrđuju Austrijanci kojima je hrvatska inovacija itekako zanimljiva.

“Impresivno je što se u Hrvatskoj i Europi proizvode baterijski sustavi, od ćelija, čipova do gotovih modela. I mi u Austriji želimo izgraditi učinkovit energetski sustav od kojega mogu profitirati i građani i industrija”, rekao je Andreas Buchner iz austrijskog Neooma.

“Naša tvrtka razvija tehnologiju za skladištenje energije iz starih baterija pa nismo konkurenti Rimcu. Želimo proširiti partnerstva i preuzeti vrhunske tehnologije iz Hrvatske”, kaže Alexander Muller iz e.battery systemsa. Rimčeva tehnologija omogućit će brži prelazak na čistu i održivu energiju. 

“U Hrvatskoj imamo ono što cijela Europa traži. Pohrana energije je neupitno važna. Svi obnovljivi izvori energije – moraju se njihovi viškovi u vremenima kada nema sunca i vjetra skladištiti i ova je baterija ključna”, ustvrdila je Maja Pokrovac, direktorica Obnovljivih izvora energije Hrvatske.

Rimac Group d.o.o.

Ljubljanska 7, Sveta Nedelja, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
12.519.345,94 (2022)
Broj zaposlenih:
92 (2022)

14 Odgovora

    1. ja od zelene tranzicije jedino znam novcanicu od 200 eura kada ispljune bankomat

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari