Apple objasnio zašto se ne slaže s procjenom francuskog regulatora o razini zračenja mobitela iPhone 12

Pixabay.com
iPhone, ilustracija Foto: Pixabay.com

Apple je objavio da planira udovoljiti francuskim standardima o zračenju mobitela iPhone 12 ažuriranjem softvera koji će blokirati veću potrošnju energije pri dodiru uređaja sa statičnim površinama, ali su detaljnije objasnili zašto se ne slažu s procjenom o zračenju.

Stopa apsorpcije zračenja (SAR) malo je iznad zakonom propisanog ograničenja, objavio je u rujnu ANFR, privremeno zabranivši prodaju uređaja, prenosi Hina.

Američki div dobio je rok od dva tjedna da riješi problem ažuriranjem softvera. Kompanija je istaknula da je telefon dobio certifikate više međunarodnih tijela, ali je naknadno pristala ažurirati softver kako bi mobitel prilagodila testiranju u Francuskoj.

U utorak Apple je detaljnije izložio nepodudarnosti između francuskih nalaza i onih u drugim zemljama koje su odobrile prodaju iPhonea 12.

U članku objavljenom na web stranici objašnjavaju da iPhone uređaji više od 10 godina sadrže senzore koji im pokazuju kada su u blizini tijela korisnika kako bi se snaga prijenosa zadržala na nižoj razini.

Kada telefon nije u blizini tijela i odložen je, primjerice, na stol, razina prijenosa nešto je viša.

Protokol testiranja koji koristi francuski regulator nije uzeo u obzir tu značajku, tumače u Appleu, ažuriravši softver koji više neće uključivati tehnologiju detekcije tijela pa će snaga prijenosa konstantno biti na nižim razinama.

Naglasili su da je iPhone 12 siguran i ako softver nije ažuriran.

“Želimo da svi korisnici iPhonea 12 znaju da je (…) siguran za korištenje i da je bio siguran od samog početka. iPhone 12 ima certifikate koji potvrđuju da zadovoljava primjenjive svjetske propise i standarde za prijenos energije još od 2020. godine kada su krenule isporuke”, ističu.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari