Američki Kongres usvojio zakon o financiranju, spriječena blokada vlade

Američki Kongres, Foto: Trev Adams/Pexels

Zastupnički dom američkog Kongresa izglasao je zakon kojim se financira veliki dio savezne vlade tijekom fiskalne godine koja je započela u listopadu 2023. godine.

Da zakon nije bio izglasan, podsjeća Reuters, u subotu bi došlo do obustave rada nekih vladinih agencija, jer toga dana istječe privremeno financiranje.

Zakon je podržalo 339 zastupnika, dok ih je 85, od čega 83 republikanca, bilo protiv, a sada ga do petka u ponoć još mora potvrditi i Senat.

Ova grupa zakonskih akata od 1.050 stranica omogućila bi pokretanje programa u ogromnim saveznim birokracijama, uključujući odjele za poljoprivredu, pravosuđe, promet, stanovanje i urbani razvoj.

Također će, ističe Reuters, utjecati i na građevinske projekte u vojnim bazama kao i na ratne veterane.

Kongres kasni više od pet mjeseci u ispunjavanju svoje najosnovnije zadaće usvajanja mjera financiranja vlade. Usvajanje ovih šest točaka omogućit će zastupnicima da se fokusiraju na preostalih šest zakona do krajnjeg roka 22. ožujka 2024 . godine.

Velike vladine agencije, uključujući Ministarstvo obrane, Domovinsku sigurnost i State Department, naći će se u tom drugom paketu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari