Američka kompanija Charles Schwab otpušta oko 2.000 svojih zaposlenika

pixabay.com
Dolari, ilustracija Foto: Pixabay.com

Američka kompanija Charles Schwab najavila je da otpušta pet do šest posto svojih zaposlenika, što je otprilike 2.000 ljudi, kako bi smanjio troškove.

Glasnogovornik Schwaba rekao je da su ovo “bili teški, ali neophodni koraci kako bi se osiguralo da Schwab ostane visoko konkurentan, s vodećim razinama učinkovitosti u industriji, i u budućnosti.”

Tvrtka je objavila samo postotak ljudi koji je otpušten i nije dala točan broj, ali Schwabov broj zaposlenih od 30. rujna iznosio je 35.900, prema korporativnom informativnom listu, prenosi CNN.

“To su odluke koje utječu na vrlo talentirane ljude i mi to shvaćamo vrlo ozbiljno”, rekao je glasnogovornik.

“Marljivo smo radili kako bismo osigurali da se prema pogođenim zaposlenicima postupa s pažnjom i poštovanjem tijekom ovog teškog procesa”, dodao je.

Mjere rezanja troškova prvi put su najavljene u ljeto, a brokerska kuća želi smanjiti troškove od 500 milijuna dolara jer se suočava s pritiskom ulagača.

Dio promjena uključuje “racionalizaciju operativnog modela i smanjenje osoblja, uglavnom u područjima koja nisu okrenuta klijentima”, rekao je glasnogovornik Schwaba.

Dionice Schwaba pale su za 35 posto tijekom godine, a porasle su za jedan posto u ranom poslijepodnevnom trgovanju.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari