Allianz izvijestio o rastu operativne dobiti u prvom tromjesečju

Foto: Allianz

Operativan dobit Allianza porasla je za 6,8 posto na četiri milijarde eura u prvom tromjesečju ove godine, lani je u prvom tromjesečju iznosila 3,7 milijardi eura, priopćili su iz te njemačke tvrtke.

Kažu da je do rasta došlo zbog dobrog poslovanja u segmentu neživotnih osiguranja, ali i zbog dobrih rezultata u segmentima upravljanja imovinom te životnog i zdravstvenog osiguranja.

Allianzova neto dobit porasla je za 21,8 posto, na 2,63 milijarde eura. Temeljna neto dobit dioničara porasla je pak za 15,7 posto ili 300 milijuna eura na godišnjoj razini i iznosila je 2,5 milijarde eura zbog veće operativne dobiti i boljih neoperativnih rezultata. Temeljna dobit po dionici iznosila je 6,42 eura.

“Petpostotni rast obujma poslovanja i dvoznamenkasti rast neto dobiti dioničara ukazuju na vrlo dobar početak godine. Pritom rast ukupnih prihoda i neto dobiti u segmentu neživotnih osiguranja predstavlja odraz ravnoteže između rasta i discipliniranog preuzimanja rizika, dok razvoj novih poslova u segmentu životnih i zdravstvenih osiguranja potvrđuje privlačnost našeg obimnog proizvodnog portfelja. Što se tiče segmenta upravljanja imovinom, neto priljevi iz prvog tromjesečja ove godine već su nadmašili razine za cijelu prošlu godinu”, rekao je Oliver Bäte, glavni izvršni direktor Allianza SE.

Ukupni obujam poslovanja porastao im je za 5,3 posto na 48,4 milijarde eura, a interni rast iznosio je 7,5 posto zbog rezultata u svim segmentima.

Omjer kapitaliziranosti prema Solventnosti II iznosio je 203 posto u prva tri mjeseca 2024., izuzme li se primjena prijelaznih mjera za tehničke pričuve s tromjesečnom obvezom za dividendu.

Iz Allianza predviđaju da će im operativna dobit za ovu godinu i dalje iznosi 14,8 milijardi eura, manje ili više za milijardu eura.

Dodali su i da je u tijeku otkup dionica u vrijednosti do milijardu eura, a dosad su otkupljene dionice vrijedne 500 milijuna eura.

20 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari