Algebra uz potporu vodećih revizorskih kuća pokreće studij digitalne ekonomije

Helena Schmidt i Mislav Balković, Foto: Promo

Sveučilište Algebra, dobivši dopusnicu Ministarstva za znanost i visoko obrazovanje, pokrenulo je još jedan novi prijediplomski sveučilišni studijski program, ovog puta u polju ekonomije.

Poslovna ekonomija i digitalno poslovanje novi je Algebrin studij koji će, kako navode u priopćenju, otvoriti vrata svima koji žele upoznati svijet izvan granica tradicionalne ekonomije i učiti više o poslovanju i radu u svijetu u kakvom danas živimo.

Tako će polaznici istoga učiti o tome kako uspješno voditi multinacionalnu kompaniju u kojoj se komunikacija odvija prvenstveno na digitalnim kanalima, kako funkcionira svijet decentraliziranog poslovanja i novih valuta te kako se stvara održiva konkurentska prednost i poduzetnički mindset u globalnom svijetu neprestane povezanosti.

Kroz inovativne kolegije i dinamična predavanja, polaznici će naučiti što znači biti katalizator promjena u poslovnom svijetu, a voditelj studija je dr. sc. Nikola Drašković, ekonomski stručnjak s bogatim iskustvom rada u realnom sektoru.

Podršku pokretanju novom studijskom programu dale su i najveće kompanije specijalizirane za reviziju, porezno i poslovno savjetovanje, a to su takozvane “Big Four” tvrtke EY Hrvatska, Deloitte Hrvatska, KPMG in Croatia i PwC Hrvatska, kao i Forvis Mazars.

Osnovna namjera Sporazuma poticanje je razvoja društva znanja u kojem će znanost i gospodarstvo biti pokretači pozitivnih društvenih promjena i šireg društvenog napretka, a kroz njega su Sveučilište Algebra i tvrtke potpisnice usuglasile promicanje suradnje na području poduzetničkih inicijativa i sustavno djelovanje prema relevantnim tijelima državne i javne vlasti kroz preporuke usmjerene na inicijative koje potiču suradnju obrazovanja i poduzetništva.

“Svjesni smo potrebe za povezivanjem teorijskih znanja i praktičnih iskustava, a smatramo kako upravo ta kombinacija ustanove kao Algebra, koja redovno surađuje s poduzetnicima, te Deloittea, koji za svoje klijente pruža inovativna i potpuna rješenja njihovih poslovnih izazova, predstavlja odličnu kombinaciju. Spomenuta suradnja omogućuje nam da zajednički radimo na pružanju praktičnih iskustava i znanja koja su ključna za pripremu studenata za tržište rada”, kazala je Helena Schmidt, rukovoditeljica hrvatskog ureda Deloittea i partnerica u Odjelu poreza.

Potpisnici će u okviru Sporazuma poduzimati raznovrsne zajedničke aktivnosti, kao što su kreiranje smjernica razvojnih politika za integraciju poduzetničkih aktivnosti u obrazovne inicijative; organizacija seminara, radionica, konferencija i okruglih stolova; rad na osiguranju studentskih praksi te izrađivanje stručnih analiza na teme važne za znanost i gospodarstvo.

“Ekonomija novog doba fokusirana je na alate i tehnike koji svojom disrupcijom mijenjaju svakodnevni život pojedinca u svim segmentima – u području upravljanja financijama, ljudima, ali i u području razvoja modernih zajednica i odgovornog društva. Kolegiji kao što su Transformacija financijskih usluga, Blockchain i kripto-imovina, Digitalna transformacija i novi poslovni modeli, Primjena umjetne inteligencije u poslovanju, Ekonomija socijalnih mreža ili Strateški management u digitalnom dobu, polaznicima će biti omogućena kvalitetna podloga u temeljnim ekonomskim disciplinama uz digitalni zaokret prema suvremenim kolegijima”, istaknuo je Mislav Balković, rektor Sveučilišta Algebra.

Studenti po završetku prijediplomskog sveučilišnog studijskog programa Poslovne ekonomije i digitalnog poslovanja stječu 180 ECTS bodova i akademski naziv Sveučilišni prvostupnik/prvostupnica ekonomije.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari