Aleksandra Rašić nova članica Uprave Zagrebačke banke

Hina/arhiv
Zagrebačka banka, arhiv Foto: Hina/arhiv

Zagrebačka banka (Zaba) je objavila da je novom članicom Uprave za korporativno bankarstvo te banke imenovana Aleksandra Rašić, pod uvjetom dobivanja suglasnosti Hrvatske narodne banke (HNB), odnosno Europske središnje banke (ESB).

“S dugogodišnjim iskustvom u području korporativnog bankarstva, Aleksandra Rašić u Zagrebačku banku dolazi s pozicije članice Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija”, navodi se u priopćenju.

Podsjeća se da je Rašić karijeru započela 2004. u Komercijalnoj Banci. UniCredit Banci se pridružila 2007. na poziciji voditeljice poslovnog odnosa korporativnog i investicijskog bankarstva, ubrzo je postala i rukovoditeljica tima, a u prosincu 2011. u Banci preuzima poziciju direktorice Sektora za velike korporativne klijente.

U travnju 2019. postaje predsjednica Uprave UniCredit Leasinga Hrvatska, prenosi Hina. Nakon godinu dana provedenih u Hrvatskoj, vratila se u UniCredit Banku Srbija i preuzela poziciju glavne direktorice korporativnog i investicijskog bankarstva.

Aleksandra Rašić diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beogradu, smjer bankarstvo, financije i osiguranje.

Iz Zabe su o imenovanju izvijestili i putem Zagrebačke burze, pri čemu su naveli da je Rašić imenovana članicom Uprave Zagrebačke banke na mandatno razdoblje do isteka tekućeg mandata ostalih članova Uprave Banke odnosno do 8. veljače 2027. godine.

Inače, iz Zagrebačke su banke u drugoj polovici travnja izvijestili o imenovanju Dalibora Ćubele za novog predsjednika Uprave Zabe, a koji će na toj poziciji zamijeniti Ivana Vlahu, koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria.

I imenovanje Ćubele podliježe odobrenju nadzornih tijela odnosno i za njega je potrebna prethodna suglasnost HNB-a i ESB-a. Do odobrenja promjene od strane nadzornih tijela, poziciju privremenog predsjednika Uprave Zagrebačke banke obnašat će član Nadzornog odbora Davide Bazzarello, naveli su tada iz Zabe u priopćenju.

13 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari